Стъкломагнезит

Стъкломагнезит

МАГНЕЗИТ ПЛЮС се произвежда от магнезиев оксид (Mg0), магнезиев хлорид (MgCl2), вода (H20) и други компоненти с помощта на магнезиева смес. МАГНЕЗИТ ПЛЮС има стабилни свойства. Трайност, лекота и удобство на монтирането и той няма равен сред известните и използваните строителни материали. Освен това е огнеупорен, влагоустойчив, не гние – тези качества го правят лидер на пазара на строителните материали.  

Технически характеристики на МАГНЕЗИТ ПЛЮС

  • Огнеупорност  

МАГНЕЗИТ ПЛЮС е изпробван от държавна инспекция и има клас А (за негорими материали). Степента на огнеупорност е доста по-висока от предвидените норми от държавата. 

  • Водоустойчивост, влагоустойчивост 

Чрез проби е установено, че след като бъде потопен във вода в продължение на 100 дни МАГНЕЗИТ ПЛЮС не изменя формата си, не се раздува и не губи своите свойства. Коефицента на изменение във влажно състояние е 0,34%. Силата, с която може да се извива в сухо състояние е 18 Mpa, а силата, с която може да се извива във влажно състояние е 22 Mpa. 

  • Звукоизолация  
  • Термосъпротивление 

Термосъпротивлението на стъкломагнезивият лист (СМЛ) представлява 1.14 m2K/W. 

  • Относително тегло

Относителното тегло на лист МАГНЕЗИТ ПЛЮС с дебелина 10 mm представлява 10,07 kg/m2. В сравнение с леката стомана, чиято тежест представлява 31,5 kg/m2, СМЛ е значително по-лек и това предполага по-лесното му монтиране. МАГНЕЗИТ ПЛЮС превъзхожда гипсокартоновия лист 2-3 пъти по този показател. 

  • Екологичност

За производството на МАГНЕЗИТ ПЛЮС се използват минерални суровини, растителни влакна и други природни суровини. Показателят на радиоактивност е доста по-нисък от допустимите от държавата. МАГНЕЗИТ ПЛЮС отговаря на еколигичните изисквания и се явява материал предназначен за използване. 

Подреди по